Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

                                                                          

Start   VåraHundar  Valpkullar   OmOss    Övrigt   Resor  

Minneslunden!    Våra  Kennelhundar som inte finns mer. 

Bloggen!   M Hill´s Design

 

Varit på "kärlekstur" till Norge!

 

Jaha, nu har vi varit i Norge på en liten kärlekstur Ja, inte för min del....näääää, det var Ebony som blev utsatt för detta.

Jag var hos veterinären på fredagen och tog ett utstryk, men hon var inte på gång då. Endast dag 7 var det. På måndagen tog vi ett nytt utstryk och tog också blodprov....mycket bättre svar. Veterinären trodde då att höglöpet skulle bli till helgen.

Sagt och gjort...ringde till kennel Geehrbacch och  talade om för dom att jag var på G.

Skulle packa bilen, men när jag körde fram den till huset!!!!!!!!!!.....shit.....INGA BROMSAR!!!!!!!!!! det var bara handbromsen som tog!!!!!

Nu är det så, att jag har helt underbara bekanta som erbjöd mig att låna deras bil till Norge, samma bil som jag fick låna till Degernäs, när motorn på Volvon stack.

Tack så hjärtligt Peter och Helen, vad skulle jag gjort annars???? Ni är guld värda, för vem lånar ut en nästan ny bil till nån dom precis lärt känna???? Ja, det finns änglar, jag tror det iaf.

Den här rosen är till er!!!!!

Packade bilen och startade resan till Norge. Jag plockade upp min "parhäst!" Turid....behövde ju tolk!!! Ha,ha,hiiii!!!!!!!

Vi pratade och skrattade, pratade och pratade...... Helt plötsligt var vi halvvägs till Oslo!!!!??????Jag hade glömt ta av till Arvika i Karlstad.......Vad göra??? Jo, jag ringde min "levande GPS Gunnar(min man)" Han hittar i hela Sverige och nästan hela Norge!!!!

Vi kunde åka genom skogen, en slingerväg....en OMVÄG på ett par mil!!!! Men helt plötsligt kom vi fram till en skylt där det stod Charlottenberg!!!!Jiiiippiiiiiii!!! Nu tog vi  och kissade Ebony, hon hade sovit hela resan. Ebony fick lite godis, hon ville inte ha mat, och vi åt en hamburgare.

Tankade bilen och körde vidare, nu hade ju jag fått vägbeskrivning av Håkon.

Ääää, jag kan lika gärna säga som det är....jag körde liiite fel ändå, men  vi hittade rätt till slut.

Äääääntligen framme...Här ser ni hur Håkon och Kent bor. Ett ljuvligt hus, ser inte så stort ut....men hualigen vad mycket plats...

Påminner mig lite om Skånegården som min mor och far hade.

Vi blev mottagna med öppna armar....Tack så hjärtligt Håkon och Kent, jag var ju rätt nervös. Men snart kunde jag slappna av, för dom båda var urgulliga mot Turid och mig.

 Hedda fattade tycke för min kompis Turid, så ingen annan fick komma nära.

Här ser ni en gamnmal, värdig dam...Hedda " the great!"

Snygg eller hur???

Som jag skrev på FB, ett 5-stjärnigt hotell med mycket trevlig " personal!" underbart god mat och service, egen ingång till rummet, egen dusch,toa.....

Efter att vi packade upp blev det kaffe, kaffe och åter kaffe....nä, jag skojar vi fick mat också. Men nog står "kaffehurran" på bordet hela tiden.

Skönt med så avslappnande vänner, för jag kände mig som hemma rätt snart.

Vi skulle låta Ebony och Theo hälsa på varandra för att se om dom gillade vad dom såg............Man kan gott säga att så var fallet.!Det sa bara klick och pang på rödbetan, så var parning nummer 1 avklarad. Turid blev så paff och frågade Håkon...." Var det allt, är det redan klart?????"

Efter mycket hundprat ( vad annars när man är hos hundfolk!) blev det dags att krypa till sängs.

Sov ovaggad som en gris.....kände mig riktigt utvilad när jag vaknade. Enligt Turid hade jag inte snarkat, men jag tror inte henne riktigt, för jag hörde nån som snarkade, och det kan ha varit jag eller möjligtvis Turid.

Fredag var det dags för ny parning och även den gick jääättebra...Ååååh vad duktiga dom var Ebony och Theo.

Så även på lördag, men på söndag hade iaf Ebony fått nog, då ville hon inte mer. Hon var trött.

På lördagen kom Torhild, Vidar och våran "guldgutt!" Chiko förbi. Jag trodde att det var mig han skulle till när han drog....men nejjjj, det var kisse-misse-kattfan som Ingegerd säger!!!!!!

Chiko blev överlycklig när han fick gosa med kissen.... Husse...Jag vill ha en sån här!!!! säger Chiko!

Jag fick en kopia av Chiko´s Svenska Championat-diplom!!!! Tack så jääättemycket Torhild och Vidar.

Här ser ni en bild på Chiko...Visst är han mäktig????

På lördag kväll gjorde Kent iordning en av sina hundar som skulle ställas ut på söndagen. Jag tog en massa bilder och fick lite tips...tack så mycket för det Håkon!

Trimmbord är INTE helt fel kan jag tycka. Få se om jag investerar i ett, eller om jag fixar en egen lösning på mitt blivande "hundbad".

Här ser ni ett hundbad som Håkon och Kent har.

Ebony ville inte vara själv i sovrummet , hon kunde ju inte vara med mig i vardagsrummet när kennelns alla hundar var inne. Jag hade stängt dörren, så hon försökte ta sig ut och uppför trappan. Njaaa, som ni ser, så kom hon inte ut, men jag såg märke i dörren....! Förlåt mig Ebony för att jag inte var med dig, och förlåt mig Kent och Håkon. Jag lovar att nästa gång jag kommer, ska jag fixa dörren så den blir fin igen.

Vi ( Turid och jag + Ebony) åkte hem på söndagen. Nu hade vi ju haft en minisemester, medans Ebony hade fått jobba.!

Går allt vägen nu gott folk, så blir det valpar i kenneln vecka 17.

Håll alla tummar,tassar,klor osv för att det lyckas denna gång, och att det blir ett litet gäng små Theo och Ebony-valpar. 

Tack så Hjärtligt alla vänner som har ställt upp den här gången.

Gunnar min man som tog hand om Schatzie och Nike när jag var borta.

Turid som åkte med mig.

Peter och Helen som jag fick låna bil av.

Håkon och Kent för ert hjärtliga bemötande, underbar service, mat och husrum.

Ylva och Mårten för att jag fick låna eran Ebony-tjej.

Sist och inte minst Jan Theodor som kommer att bli pappa till valparna ( om allt går bra)!

Den här blomman är till er alla!!!!!!

Tack

 

Söndagen den 24 februari 2013 kl. 23:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Dator och telefonkrångel!!!! Puuuuuhhhhhhh!!!!!!!

Skulle ÄNTLIGEN beställa en "trådlös!" router....men vilket "möck!!!!"Fick vänta i en hel månad på att få hem den, och helt plötsligt slutade våran fasta telefon att fungera...Tyckte väl att den var ovanligt tyst av sig.

Ringde Telia support!!!!och fick till svar att vi hade ju beställt bredbandstelefoni....då kopplar man ifrån den fasta?????? Var det någon som sa det till mig när jag beställde???? Nääääää!!!!!!!!!!! Jag blev skitsur, för tänk om jag inte haft mobilen?????

Hade ju också gått och köpt en ny telefon, eftersom jag trodde att min röda lagt av...?

Dåligt,dåligt Telia kan jag tycka.

Routern kom hem, nu skulle här fixas med dator ( rensa och göra fin igen) Den hade ju varit aaaaströg och lagt av rätt som det är.

En kompis som kan det här med datorer kom över och blåste ut min dator, men sparade mina mail och mailadresser. Jag hade ju en egen mailmapp för valpköpare och för mina viktiga brev. Allt detta laddades över till min externa hårddisk. Fick in nya program och routern satte igång att fungera.....shit vad snabb den var!!!! Jag hann inte riktigt med.

Det visade sig att gamla hastigheten på mitt bredband var endast 2, medans det nya är 8 GB....skillnad eller hur????

Nu till katastrofen....skulle flytta över mina sparade mail igen.....BOOOOORTA????!

Jag har lyckats flytta över mina mailadresser, men mailen är väck!!!

Ni som läser det här, och vet med er att ni skickat "valpförfrågan !" till mig....snälla skicka ett nytt mail, så jag kan lägga er i rätt mapp!

 Ja, och nu till nåt roligt!!!! Som sagt var Ebony löper och jag har varit hos veterinären för ett vaginalt utstryk, men det visade ingenting ännu, så vi gör ett nytt försök på månda, då blir det utstryk och blodprov. Då är Ebony på 10:de dagen av löpet. Sist blev hon parad på 15:de dagen, så vi åker på "love-turnering" på tisdag eller onsdag.

Håll alla tummar tassar och klor för att allt ska gå bra denna gången. Jag tycker ju att jag har haft min beskärda del av otur när det gäller avel.

Jag klagar inte på valparna jag fått tidigare, för trevligare valpar får man faktiskt leta efter. Sen är det ju inte fel någonstans att jag har " Världens Bästa Valpköpare!" Tack alla mina vänner för att ni finns. Utan er hade valparna inte varit så trevliga som dom är.

Jag sätter in en länk på min startsida som heter " marmors tips" skrolla runt på den och hitta just det tipset ni väntat på att hitta. En kanonsida tycker jag. Tack Marmor för att jag fick dela med mig av den.

Tänker sluta för denna gång. Kommer att skriva lite på måndag och se vad veterinären säger.

Kram,tass och klem

ni vet från vem!

Min blomma kommer här!!!

såna här små ulltussar vill jag snart ha igen!

 

Lördagen den 16 februari 2013 kl. 16:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Oooooops! Länge sen återigen!

Går ju i väntans tider ( väntar på att Ebony ska löpa). Inget har hänt ännu.....inga nyheter, inga nya foton..... Men jag måste väl skriva lite iaf.

Gunnar var i Paris fredag - måndag ( sista helgen i januari) så då passade jag på att renovera lite här hemma. Jag lovar....ska fota så ni får se, men jag kan berätta lite för er.

!: körde ut Kjelle och Gunnar till flygplatsen kl 05:15 fredag morgon.

2: Åkte och handlade grejer till renoveringen.

3: Körde ut mina hundar till Pingis på fredag kväll, och började riva ut garderoben i hallen, skruva ner klädhängare och hyllor.

4: Plocka,plocka,plocka....ut allt från vitrinskåpet som stod närmast hallen.

5: Flyttade ut badrumskåpen ( både över och underskåpet) Flyttade in vitrinskåpet i badrummet.

6: Kom i säng kl. 05:30 lördag morgon.

7: Vaknade 09:30 åkte och handlade det sista jag visste jag skulle ha. Rev ut köksbänken vid spisen,( den rostfria), men den andra fick jag vänta att riva ut tills Peter kom och hjälpte mig med vasken. Rev kaklet ( guuuud vad noga jag hade kaklat, var väl rädd att dom inte skulle sitta på plats) Fick med halva gipsväggen.....spackel är bra....gick nästan en hel burk. Kastade ut spisen ( skulle köpa ny på blocket var det tänkt). Snön vräkte ner över  spishällen och ugnen....men vad gör det????!!!!! Kom i säng 08:30 söndag morgon. Sov till 10:00, sen fullt ös. Rev ut golvet i köket....här skulle läggas nytt. Målartvättade taket i hallen och började måla tak och hallväggar, för Peter skulle hjälpa mig sätta upp skjutdörrar för öppningen där garderoberna hade varit. Passade på att måla ytterdörren också ( när jag ändå höll på). Skönt inga hundar hemma ännu, så man kunde ägna sig åt renoveringen.

Söndag natt kl.02:00 hämtade jag mina hundar i Grillby hos Pingis och Mogge. Pingis skulle ju upp och jobba, så hundarna måste hem.

När vi kom hem, fortsatte jag att plocka, riva, fixa till fel och måla det sista, kom i säng 08:30.....astrött....hade alltså inte sovit mycket alls på hela helgen.

Samtidigt ringde många vänner och var oroliga för att jag var ensam hemma medans gubben roade sig med trav i Paris.... Snällt av er, men tyvärr kände jag mig som en riktig bitch.....jag hade inte tid att umgås inte ens på telefon.

Ingen ny spis blev det heller, så jag släpade in den gamla och lät den torka ordentligt!

Peter kom på måndag kväll och hjälpte mig med att få diskbänken på plats med ho och häll. Sen limmade hann upp skivorna jag köpt som skulle vara över diskbänken. Jag försökte lägga klart golvet i köket, men hann inte helt klart.

Kl. blev23:25 på måndag kväll så var Peter klar med sitt, och jag fick sprinta ut med hundarna för att sen hämta Gunnar och Kjelle på Arlanda.

Jag hade även fått telefon av Gunnar att han hade blivit bestulen på plånboken i Paris, så han var inte glad. Visa-kort, körkort och en massa papper + 2500:- borta.....!!!!!!!!!!

Jaaa, men han var välbehållen själv så.....

Det såg ut som om en bomb slagit ner här hemma, grejer överallt, men det gjorde succe, Gunnar tyckte att det var jäääättefint!

Jag lovar....ni ska få se bilder från före och efter.... Jag tog tyvärr inga bilder denna gång under renoveringen....orkade och hann inte bry mig.

Nu till nåt helt annat!

Håll alla tummar för att "min" Ebony börjar löpa snart och att allt går bra!

Slutar för denna gång, blir helt slut när jag läser vad jag skrivit!

Kram,tass och klem

ni vet från vem!!!!!

Ingen blomma, men en liten Nike

 

 

Tisdagen den 5 februari 2013 kl. 23:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Maia

 

Dolly

Busan

Nova

Birk

Rambo

Coby

Chiko

 

Izzy

Akina

Sendo Bloggen

Chibi   Bloggen

Ceasar

Yoshi

 

 

Valpar som inte finns mer, men är födda i kenneln. 

 

 Gimli.

 

Diva

 

Sam  

Gaia

Zeus 

Bosse

Felix

Akira Hemsidan

Chleo

Sacha

 

Kull Star Of Orion