Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

                                                                          

Start   VåraHundar  Valpkullar   OmOss    Övrigt   Resor  

Minneslunden!    Våra  Kennelhundar som inte finns mer. 

Bloggen!   M Hill´s Design

 

Birk har åkt hem!!!

Ja, idag har Birk åkt hem. Han blev överlycklig när Mette och Hans-Erik kom och hämtade honom.

Nu tror ju inte jag att det gick någon nöd på honom här, för efter ett par dagar lekte han både med Nike och mig innomhus. Busade ute gjorde han nästan på en gång. Ja ni ska få lite bilder till på en vacker Schatzie son. Birk var valpen som föddes först och såg ut som en liten tigerunge!!!!

Se här.....

Han har också gillat att bli buren i ryggsäck.....  Ett tips till er alla som vill ut och gå låååångt fast ni har valp....

Ja, en uuuunderbar kille, som snabbt lärde sig att med Nike måste man vara bestämd.

 En vacker men trött Birk!!!

Han blev nyfiken på mitt gipslejon!!!!! " Tjena snygging....har du också fått flytta hit på  kollo??????"  Va säger du Monika???? Kan den inte tala????? Äääääh då skiter jag i honom......

Tack så hjärtligt Mette och Hans-Erik för den fina presenten vi fick. Det kommer från eran Webb-butik, jag rekommenderar verkligen att ni läsare går in och kollar runt . Mycket vackra saker tycker jag. Bloomsbury barn är det som Webb-butiken heter.

 Mycket fina saker. Handduken med snappsvisor var helt underbar, så även alla vackra påskljus. Ska tända dom när gubben och jag äter påskmiddag. Vi firar faktiskt 44 årig bröllopsdag på Påskafton.

Vi hade besök av blivande valpköpare i går, myyyycket trevligt må jag säga. Mjuka fina människor, blir perfekta för en valp.

Dom tog även foto på Birk och Nike. Bilderna kommer här.....

 Finaste Birk vaktar 2 märgben, han älskade att slänga runt med dom och tugga lite på dom.

 Min lilla "tjockis-Nike!!!" Söt, go och glad....precis som kexchoklad....

Mina gildfiskar som läääängtar ut nu. Dom hoppar och plaskar i dammen. Jag har bara 8 st.kvar.....behöver kanske fylla på med lite nytt blod???? Eller vad tror ni?

Ja, nu är det inte länge till, så ska "min gosjänta " Ebony komma hit. Åååååh gud vad jag längtar till att få hit henne, jag hoppas hon är lite rund om magen då iaf.

Jag tog även ett nytt foto på min Nike The Star!!!!! Kommer här.... Min goaste busunge!!!! Tänk vad min Schatzie får tåla, men jag tror att hon gillar det lite iaf. Hon har blommat upp rejält, och leker så det står härliga till.

Schatzie blir ju 10 år i år, så hon orkar faktiskt inte busa så länge....men liiiite..ja då!!!!!!!

 Rulla runt i snön är det bästa som finns!!!!

Tänker sluta för denna gång!

Puss,kram, tass och klem

ni vet från vem!

Blomman kommer INTE här, men väl en valpbild som är ljuvlig!!!!

Håll tillgodo!

 

 

Måndagen den 25 mars 2013 kl. 19:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Finbesök på kennel Orionstjärnan!

 

Japp, nu har vi finbesök på våran kennel. Jag får rå om Kenny Rogers ( Birk) ett tag. Han var lite blyg i början, men nu har det släppt, för han leker både innom och utomhus med Nike och Schatzie.

Lillkillen är en stor,ståtlig och gudomligtsnäll kille! Jag bara älskar honom.

Ja, jag tror nog att Ebony är dräktig, men vet ju ännu inte hur många eller vad det blir. Att det blir hundvalpar.....och inget annat är ju helt klart säkert. Hon blev ju parad med en hund och inte med en varg eller nåt annat. Sen återstår det att se, om det dyker upp några små "puppisar!"

Ja, Ebony går in på 5:e veckan nu av dräktigheten. Då bör valparna i magen se ut så här ungefär.....

 Vecka 5
Under denna vecka formas ögonlocken, och morrhåren på överläppen och över ögonen anläggs.
Örsnibbarna växer, så den nästan täcker över anlaget till örgången. Fem par dievårtor med tillhörande mjölkkörtlar, samt de yttre könsorganen börjar utvecklas.
I denna vecka vill fostrets tassar börja at forma det, som senare blir till trampdynor och tår. Omkring dag 33 stängs gommen, så efter detta dato kan gomspalt inte längre uppstå. Överhuvudtaget er den mest riskfulla tid, där kemikalier och andre stoffer kan skada fostret, nu över. Här börjar också tarmsystemet att bildas, som på detta stadium fortfarande är i navelsträngen.
Dräglikheten kan inte längre kännas, men ultraljudsskanning er den mest använda metod från nu och till fostret kan påvisas med röntgen bilder. Tiken vill möjligen först nu vise de första tecken på dräktighet med ett ändrat beteende, men bugen har ännu inte ändrat form.

Denna info har jag hittat på en länk från Royal Canine.

Men Ebony är fortfarande hemma hos Ylva och Mårten + flock, och jag fick några bilder....hon leker helt galet fortfarande....känner sig väl inte riktigt dräktig ännu.

Ååååh vad jag längtar efter denna lilla,goaste tjejen.

Ja, och äääääntligen har min " Regnbågspläd!" blivit klar. 70st rutor 20/20cm .

Här kommer 2 bilder på den.

 Jag stickade enkel moss-stickning för att den skulle bli lite tjockare. 

En jäääättegosig pläd. Men nu får det vara nog av att sticka plädar på ett tag, nu är det återigen sockor som gäller.

Tänker sluta för denna gång.

Kram tass och klem

ni vet från vem

Bilden kommer här!

Det här är Zeus!

 

Fredagen den 22 mars 2013 kl. 11:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Ja, det är våren, äntligen våååår!

Japp, nu är det vår!!!! Äntligen kan jag tycka! Det märks iaf på alla " Bajsrosor!" som ligger och blommar för fullt nu. Dom luktar inte heller gott.Jag kan förstå att man inte plockar upp om det är svårt att ta sig dit där hunden bajat, men annars kan man göra som jag gör varje vår.........

Jag tar en stor plastpåse med mig ut, och många små bajspåsar, sen plockar jag upp det jag ser. Det är ju inte alltid bara mina hundars bajs...nä, jag tar allt jag råkar se. Tänk om fler gjorde så, då skulle det snabbt bli trevligare utmed våra gångvägar och i parkerna.

Längtar tills man kan börja sitta ute och fika + äta middagar igen. Men tyvärr är det fortfarande för mycket is och snö på tomten. Nike min gosjänta ääääälskar att vara ute och titta på allt folk.

Här ser ni lite bilder på henne. Hennes färger är helt underbara tycker jag, hon har ärvt färggenen av sin far...Anouk of Nordic Island ( finns hos kennel Lejonbols).

Men hur står du med framtassarna??????Bättre så här!!!! Som ni ser, kan vi sitta i gungan, men vi har inget bord ute ännu.

Min vackraste Nike-bus....som har blivit vuxen, lugn och kelen. Hon älskar att sitta i soffan bredvid mig och kela. Liten har blivit stor!!!!

Enligt Ylva, så har Ebony´s tuttar blivit lite svullna....bådar gott eller hur???

Ja, snart ser fostren ut så här..... Då är dom på dag 22.Ser ut som en lite Ailien eller hur??? Tänk att det blir såna här små sötnosar av detta....Kan man inte tro eller hur????

Ääääh tänker sluta för denna gång.

Kram tass och klem

ni vet från vem

Blomma får ni inte nu, utan en fiiiiin bild.

 

Lördagen den 16 mars 2013 kl. 13:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Sorgsen dag i morgon!

En mycket kär vän har gått bort, och i morgon är det begravning! Jag vet, alla ska vi dit nån gång, men det känns ändå tungt. Tänk på olika fonder i stället för blommor vid kistan. Man kan ha en liten ros eller handbukett, men det finns så många olika fonder man kan skänka pengar till. Hjärt-lungfonden, Cancerfonden, SOS-barnbyar, Läkare utan gränser.....ja listan kan göras lång.

Ett hjärtligt tack vill jag sända till mina vänner, vars pappa somnade in. Tack för att vi fick låna honom och fick vara hans vänner. Nu är han hos sin fru, och dom håller stenkoll på oss alla...jag lovar! Tack av hela mitt hjärta för att jag fick kalla er mina vänner!

En blomma skickar jag här till er, och tänd ett ljus  i mörkret.


 

Det lyser upp lite iaf.

 Ha det så gott, tänk snälla tankar över din nästa.

Ingen är värd att såra eller göra illa, vi vet så lite vad framtiden har i sitt sköte!

Kram och klem

ni vet från vem!

 

Onsdagen den 13 mars 2013 kl. 22:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Ska vara ordentlig!

Ja, jag har hittat en länk på Royal Canine´s sida om tikens dräktighet, som jag tänker dela med mig av. Kan ju vara skoj för er att läsa och se, hur långt Ebony kommit!

Hon går in i vecka 3 nu. 3 av 9, alltså bara 6 veckor kvar!!!! Guuud så jag längtar!

Nu är det ju inga foster ännu, utan det kallas för " Zygoter" Dom fäster vid livmoderväggen ( implantationen) 19-20 dagar efter befruktningen. Embryonet som bara är 5mm långt består av bara ett antal celler.Tänk sen om 6 veckor är valparna färdiga. Åååååh så fort det går, men den som väntar, tycker att tiden har -fart framåt.

Här kommer en bild på Zygoterna........ Ser rätt mjukt och varmt ut eller hur?????

Ja, jag längtar tills Ebony kommer tillbaka hit, vi ska göra en jäääättefin valpningslåda, en riktigt gosig "koja!"

 

Jag har gjort om lite på startsidan på min hemsida, kan ju faktiskt sätta ut bilder från tidigare kullar. Jag har ju inte så många bilder, bara 17 + Nike, så än så länge får dom vara på startsidan allihopa.

Tänkte jag skulle ha bara text i stället för min logga på Orionstjärnan, få se om jag lyckas med det.Ja, ni får väl se om jag lyckas eller inte.

Ha det så gott nu, så hörs vi snart igen.

Kram tass och klem

ni vet från vem

Blomman kommer inte här, men en bild av min vackraste  Schatzie som liten!

 

 

Måndagen den 11 mars 2013 kl. 21:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Lite info under dräktigheten!

Tikens dräktighet och fostrets utveckling

Skapad med hjälp av filmer och bilder från National Geographic


Lite om dräktighet

Dräktighetstid: I medeltal är en tik dräktig 63 dygn från parning med en variation från 56-72 dagar.
Variationen beror på flera saker men viktigaste faktorn är när tiken haft ägglossning.
Räknat från ägglossningen så går de flesta tikar dräktiga 63 dygn +/- någon dag.

Tecken på dräktighet:

- viss vulvasvullnad kvarstår efter löpet
- tiken är illamående i vecka 3 och/eller vecka 5
- ibland förekommer en lindrig blödning från vulva under någon/några dagar i vecka 3
- rodnad av spenarna från vecka 4
- spen- och juverförstoring från vecka 5
- bukförstoring från vecka 5
- klar, seg flytning från 4-5 veckan
- fosterrörelser från vecka 7

Dräktighetsdiagnos kan ställas på flera olika sätt men vanligast idag är att man gör ett ultraljud ca 28 dagar
efter parning. Nackdelen är att en enstaka valp kan missas men fördelen är att man kan se att valparna lever
och att allt verkar normalt med livmodern.
Det är dock svårt att räkna valpar med ultraljud. Man ser bara en liten del av buken åt gången och det är
lätt hänt att man räknar samma valp flera gånger eller missar en annan.

Vill man räkna valpar är det bättre att ta en röntgenbild någon gång efter dag 43 då har valparnas skelett
börjat bli så förkalkat att det ses på röntgen.

Med lite träning kan man lära sig att känna fosterblåsorna i buken från vecka 3.
Det finns även blodprov som kan användas men det visar bara om tiken blivit dräktig men talar inte
om hur valparna mår. Valparna kan t.o.m ha dött men provet kommer fortfarande att vara positivt.


Tänkte att jag ville ni kunde läsa lite om fostrets utveckling, kanske inte intressant för många, men säker av intresse för en del.

Som ni ser kan tiken precis som vi må lite illa och få ändrat utseende på tuttarna!!!!!

Önskar att jag hade som Stålmannen röntgensyn och kunde vidarbefodra det jag såg. Men tyvärr är det inte så.

Ha det gott nu och kram till er alla!

Blomman kommer här ( inte) utan det är som vanligt Ebony och Nike-bus!

 

 

Söndagen den 10 mars 2013 kl. 18:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

tur & retur Örebro!!!!!!!

Ja, då har man varit i Örebro fram och tillbaks......Årsmöte i Svenska Eurasierklubben.

Inte många som kom....synd, för jag tror nog att fler skulle kunnat ta sig dit om dom bara velat? Min åsikt!!!!!!!!!

Jag hade turen att få åka med Ylva och Anna-Karin, annars hade inte jag heller kunnat vara på plats. Tack så hjärtligt vänner för att jag fick åka med er.

Årsmötet var bra tycker jag....mycket dryftades och beslöts. Nya personer valdes in i styrelsen, eftersom en del "gamlingar" avgick...däribland jag.

Jag tycker att jag gjort mitt, eftersom jag inte kan tillföra klubben mer , så tycker jag att det var bäst att dra sig tillbaka. Har inte möjlighet att göra ett bra jobb längre, och då får man sluta.

Resan dit gick i " hundpratets tecken!!! , resan hem likaså....vad annars????? Alltid trevligt och nyttigt att prata med Anna och Ylva.

Åkte pendel från Årstaberg....funkar jäättebra, eftersom jag tog Arlanda pendeln ( den som går till uppsala). Pendeltåget mot Märsta skulle ju komma 15 min senare, så vad gjorde det att jag fick kliva av i Upplands- Väsby för att ta Märsta-pendeln.

Buss 580-hem....började frysa ordentligt, var väl rätt ....

När jag kom hem, hade Gunnar fixat mackor och kaffe...underbart gott!!!!!

 

Nu till nåt helt annat!!!!!!!!!

Jag har fått en jääättefin bild på Diva från Norge.....Här är hon....Vackraste tjejen!!! Tack Cathrine med familj för att ni tar hand om denna skönhet!!!

 

 Jag har pratat med Ylva om Ebony, och vi har beslutat att inte göra ultraljud och RTG:a henne, eftersom detta är ett stressmoment. Ev. gör vi en palpation av magen.....bara ev.

Så jag ber er alla som vill ha valp hos mig, att ha tålamod och se vad som händer vecka 17.

Denna ggn sätter jag inte in så många foton....nääää, det blev ju bara 2.

Tänker sluta för denna gång!

Kram,tass och klem

ni vet från vem!!!!!!

Blomman kommer inte här, utan en valpbild på min Nike!!!!!!!

och mamma Ebony!!!!

 

 

Lördagen den 9 mars 2013 kl. 23:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Maia

 

Dolly

Busan

Nova

Birk

Rambo

Coby

Chiko

 

Izzy

Akina

Sendo Bloggen

Chibi   Bloggen

Ceasar

Yoshi

 

 

Valpar som inte finns mer, men är födda i kenneln. 

 

 Gimli.

 

Diva

 

Sam  

Gaia

Zeus 

Bosse

Felix

Akira Hemsidan

Chleo

Sacha

 

Kull Star Of Orion